dinsdag 12 februari 2013

MBO informatieavond

Als voorbereiding op de carrière na 3-vmbo volgen de leerlingen het zgn. L.O.B.-programma: loopbaan oriëntatie en beroep. Ze moeten zich dan in een aantal MBO-opleidingen verdiepen, om zo te bepalen wat hen als vervolgopleiding leuk lijkt om te doen en ook een goede keuze aangaande het vakkenpakket van klas 3 naar klas 4 kunnen maken.
Zo levert ook deze avond een bijdrage aan het (verplicht) verdiepen in de mogelijkheden na het vmbo. Voor de tweede keer wordt de MBO-informatieavond op het Scala College georganiseerd en komen alle 3-vmbo leerlingen uit de omgeving naar het Scala College om zich te laten voorlichten over deze mogelijkheden. Een druk bezochte avond dus. Uit klas 3Mb was ook bijna iedereen aanwezig en er waren ook veel ouders meegekomen. Dat vind ik leuk, maar ook goed om te zien. Helaas waren twee opleidingen niet aanwezig, maar met wat inspanning konden de leerlingen die zich wel hadden ingeschreven voor die informatieronde toch nog terecht bij een andere opleiding.
Behalve de decaan Roeland, leerjaarcoördinator Ronald en mentoren Harry, Leon en Boris van 3-vmbo waren er ook veel vmbo collega's van het Ashram College in Nieuwkoop de gehele avond aanwezig.


De leerlingen hebben een vragenlijstje in hun L.O.B.-werkboekje om de verkregen informatie te verwerken en in hun L.O.B.-verslag te kunnen stoppen. Helaas heeft niemand uit de klas gereageerd op m'n verzoek om een reactie op de MBO-informatieavond. We willen (indien nodig) dergelijke zaken graag verbeteren voor de leerlingen, maar het blijkt misschien niet zo te leven onder de leerlingen. Jammer, omdat het juist voor hen is en niet voor een ander. Evengoed ben ik benieuwd naar de verslagen van de leerlingen uit klas 3Mb.


P.S. Gelukkig had ik nog wel één reactie van een ouder: "@Boris_3Mb goed initiatief. Jammer dat roc autotechniek niet op kwam dagen. Improvisatie praatje liet te wensen over. Hmc+roc wrktuigbwk ok!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten